Kabeljauwfilet ‘Royal’ met graantjesmosterd
Ingrediënten
  • 2 dl room graantjesmosterd Ferdinand Tierenteyn
  • 200 g kabeljauwfilet “Royal”
  • 20 peultjes
  • 1 dikke wortel
  • een handjevol bloemkoolbloempjes
  • aardappelen
Bereiding

Klop de room halfhard op en vermeng er 1 eetlepel graantjesmosterd onder. Leg de vis op een ingevette ovenplaat en bestrijk hem met de dikke room. Verwarm de oven op 200°. Snij de wortel in fijne julienne (reepjes) en verdeel de bloemkool in kleinere bloempjes. Kook de groenten samen kort in gezouten water. Kook de aardappelen gaar. Laat de vis 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven (220°) bakken. Schik de groenten op de borden, verdeel de vis en giet er het braadsap over. Serveer hierbij de gekookte aardappeltjes.


Realisatie

Piet Rogiers - Grade