Traditie en kwaliteit kunnen zonder probleem hand in hand gaan met up-to-date productietechnieken, hygiëne en voedselveiligheid.

Mits de nodige inzet en vindingrijkheid kunnen beide perfect met elkaar gecombineerd worden.

Voedselveiligheid

Bij Ferdinand Tierenteyn hechten we veel belang aan de smaak-kwaliteit van onze mosterds, maar uiteraard ook aan de voedselveiligheid. Om aan de terecht strenge eisen van onze afnemers te voldoen, volgt Ferdinand Tierenteyn de HACCP principes nauwgezet op. Wij staan dan ook onder controle van het FAVV en beschikken sinds 2014 over een kwaliteitscertificaat.

Productkwaliteit

Moeilijke economische situaties en geldgewin drijven sommige leveranciers naar oneerlijke praktijken met kwalijke gevolgen. Om dergelijke toestanden te vermijden omvat het IFS Global Market Foods programma modules waarbij leveranciers, transporteurs,... gescreend en jaarlijks beoordeeld worden. Op basis van de evaluaties wordt beoordeeld of een leverancier voor verdere samenwerking in aanmerking komt.

Productkwaliteit

Naast het eigenlijke gezondheidsaspect is uiteraard ook de smaak- en belevingskwaliteit van onze producten voor ons van zeer groot belang. Om deze te waarborgen steunen wij op een aantal elementen:

  • Degelijke recepturen die reeds 2 eeuwen getrotseerd hebben: ze staan borg voor een uitstekend product en vormen de basis voor nieuwe productontwikkelingen.
  • Rechtstreeks uit de streek van oorsprong, een strenge controle en selectie: enkel de beste mosterdzaden zijn voor ons goed genoeg. Ook de andere grondstoffen worden streng geselecteerd.
  • Relatief kleinschalig, menselijk aandacht voor het product: zo verwerk je grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Hier doet een mens wat een gecomputeriseerd automatisch systeem niet kan: voeling houden met je product.
Informatie nodig?
Consumenten

Consumenten kunnen de bijzonderste productgegevens terugvinden onder de sectie ‘producten’ + vinden de bijzonderste informatie op de etiketten van de kleinverpakking.

Professionelen

Professionelen kunnen een volledige Technische Fiche aanvragen via mail + kunnen de gegevens raadplegen in de centrale databank GDSN CDB.