Gepost in December 2018
Tierenteyn-rit

De ‘Tierenteyn-rit’ editie 2019 kan opnieuw op onze steun rekenen, ja het wordt stilaan een traditie. 

De Tierenteynrit is een oriëntatierit voor auto’s in Zuid-West-Vlaanderen en is al enkele jaren de seizoensopener van de VAS (Vlaamse Autosportfederatie vzw).  Het evenement wordt georganiseerd door Autostal Hemicuda uit Lauwe.  De rit gaat van start in Lauwe en loopt over een 100-tal km in de wijde omgeving van de startplaats.  De editie 2019 gaat door op 4 januari.  In de regel komen de deelnemers van heinde en ver, zelfs uit Limburg en Antwerpen !

En een pittige rit verdient een pittig einde: elke deelnemer gaat naar huis met een potje superlekkere Tierenteyn-mosterd!

Meer info bij Autostal Hemicuda vzw - info@hemicuda.bewww.hemicuda.be

Gepost in Maart 2018
Dressing ?!

Na de herintroductie van de Ghentse Pickles, zet Tierenteyn een volgend stapje in de verruiming van het gamma: de ‘Dressing Honing Mosterd’ en de ‘Mosterdvinaigrette’ verschijnen op het toneel.  De eerste biedt een mooi evenwicht pittig-zoet-zuur, de tweede houdt het wel wat pittiger, beiden zijn perfect te combineren met een slaatje ! Ze zijn beschikbaar in consumenten- én horecaverpakking.  Proberen maar !

Gepost in Januari 2018
Ghentse Pickles

De heropfrissing van ons verdwenen pickles-recept in 2016 is een schot in de roos: onze Ghentse Pickles worden stilaan een vaste waarde in diverse verkooppunten.  Veel en knapperige groentjes, een mooi evenwicht tussen zoet en zuur, een prachtige structuur, een perfecte nasmaak ... Kortom: alles wat een echte pickles-liefhebber maar wensen kan. Interesse ? Surf naar onze ‘Verkooppunten’ en zoek het dichtste verkooppunt.

Gepost in Oktober 2013
De Mosterdverzen van Willem Elsschot, gebundeld door WEG

Willem Elsschot, de befaamde schrijver (1882-1960), schreef onder z’n eigen naam Alfons De Ridder en in z’n hoedanigheid van reclame-vakman 9 mosterdverzen over de mosterds van Ferdinand Tierenteyn. Deze verzen werden indertijd gepubliceerd in de Snoeck’s. Het eerste vers verscheen in 1947, het laatste in de Snoeck’s van 1959.

Vic van de Reijt heeft voor ‘Het Willem Elsschot Genootschap’ (www.weg.be), de verzen nog eens op een rijtje gezet en becommentarieerd. Het geheel werd opgefleurd door prachtige tekeningen van Jan Vanriet en gebundeld in een boekje van 24 bladzijden.