We respecteren de ambachtelijke basisprincipes maar met een hedendaagse uitrusting

Ferdinand Tierenteyn is sedert 1818 actief in de ambachtelijke productie van verfijnde en pittige mosterdsoorten.

Het kern-assortiment werd vanaf 2009 gevoelig uitgebreid: nieuwe mosterd-recepturen, her-introductie van de Ghentse Pickles, opname van dressings en vinaigrettes in het gamma. De producten worden afgezet naar particulier, horeca-groothandel en voedingsbedrijven, dit hoofdzakelijk in Vlaanderen, maar sinds jaren ook in Wallonië en het buitenland.

Waarvoor staat Ferdinand Tierenteyn?
  • 2 eeuwen ervaring in mosterd
  • meer dan 20 soorten mosterd, maar ook pickles en vinaigrettes
  • Belgisch, familaal en onafhankelijk
  • klein maar gedreven en goed georganiseerd team
  • respect voor de ambachtelijke basisprincipes maar met een hedendaagse uitrusting
  • flexibel in productie en verpakking, vastberaden in kwaliteit en service
  • een ruim assortiment, gericht op de toekomst
  • actief in diverse marktsegmenten
Lees verder
Wij zijn producent van een mooi gamma van verfijnde en pittige mosterdsoorten
“Mostaardfabriek Oud Huis Ferdinand Tierenteyn” is sinds jaar en dag producent van een mooi gamma van verfijnde en pittige mosterdsoorten. Onze verschillende soorten mosterd worden nog steeds gemaakt volgens het recept van Ferdinand, zoon van Petrus Tierenteyn, oprichter van het huis Tierenteyn in 1818.

De smaak van onze mosterds wordt bepaald door een weloverwogen en precieze menging van meerdere mosterdzaadsoorten, zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen. Om deze smaak te kunnen waarborgen, hecht het bedrijf zeer veel belang aan de kwaliteit van de mosterdzaden: deze worden rechtstreeks in de streek van herkomst aangekocht en enkel na goedkeuring van een product-staal aanvaard. Naast de basis-mosterds van weleer is het assortiment mosterds in de loop de jaren aangevuld tot meer dan 20 verschillende soorten mosterd.

Sinds 2016 wordt er ook gewerkt aan product-diversificatie: de Ghentse Pickles en de diverse dressings en vinaigrettes deden hun intrede in het gamma. Ook voor deze producten wordt gewerkt met recepturen die reeds lang hun deugdelijkheid bewezen hebben. En ook hier is grondstoffenkwaliteit belangrijk!

De productie gebeurt door een klein team op een artisanale manier, weliswaar met moderne mosterdmolens die een excellente productkwaliteit mogelijk maken en uiteraard aan de normen van de voedselveiligheid voldoen. Het productiesysteem is zeer flexibel zodat gemakkelijk relatief ‘kleine’ batches van een bepaalde mosterdsoort gemaakt kunnen worden. Maar evenzeer grote hoeveelheden zijn bij ons geen enkel probleem.

Onze productie wordt rechtstreeks gestuurd door de binnenkomende bestellingen. Onze stocks zijn dan ook beperkt: ze dekken een korte leveringsperiode en dienen daarnaast om kleine bijkomende bestellingen of noodgevallen op te vangen. Onze “productie-op-bestelling” in combinatie met een “service-stock” garandeert steeds een uiterst vers product met de nodige service-flexibiliteit. En dit steeds in combinatie met een zeer korte levertermijn.

Vanuit onze productielocatie vertrekken dagelijks leveringen naar onze klanten. Logischerwijs zijn wij zeer sterk vertegenwoordigd in het Gentse, onze thuisbasis, en in Oost-Vlaanderen. Maar sinds jaar en dag vinden onze producten ook hun weg buiten onze provincie, van de kust tot Limburg, van Vlaanderen tot Wallonië en stilaan ook meer en meer in Nederland. Onze klantenkring is zeer gevarieerd, gaande van de top-restaurants, over de gespecialiseerde horeca-toeleveranciers tot detailhandelszaken en foodservice. Daarnaast behoren ook heel wat voedingsbedrijven die mosterd in hun producten verwerken tot onze cliënteel. De diversiteit aan afnemers vergt een diversiteit aan verpakkingen: deze variëren van een consumentenverpakking van 35g tot een industriële ‘container’ van meer dan 1.000 kg.

Het bedrijf, dat het daglicht zag in het begin van de 19e eeuw, vaart nog steeds een onafhankelijke koers. Wij zijn niet gebonden aan een groot voedingsconcern en hebben bewust gekozen voor kleinschaligheid, een artisanale productie en top-kwaliteit.

Zin in Tierenteyn? Op zoek naar een winkel in jouw buurt? Vind onze verkooppunten