Aperitiefhapje met gerookte zeepaling en mayonaise van graantjesmosterd
Ingrediƫnten
  • 4 sneetjes toastbrood of 4 sneetjes tramezinibrood (Italiaans korstloos brood)
  • 4 eetlepels citroenolie (eventueel zelf te bereiden met 3 eetlepels druivenpitolie, 1 eetlepel rijstazijn, sap van een halve citroen, 1 eetlepel acaciahoning, peper en zout)
  • 4 stukjes gerookte zeepaling
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 koffielepel Ferdinand Tierenteyn Mosterd à l'ancienne (graantjesmosterd)
  • enkele shisoblaadjes
Bereiding

Snijd rechthoekjes van 2 bij 5 cm uit het toastbrood.
Bak deze kort krokant aan in de citroenolie in een anti-kleefpan.
Snijd rechthoekjes van 2 cm bij 5 cm en +/- 4 mm dik van de gerookte zeepaling.
Meng de mayonaise en de graantjesmosterd tot een gladde saus.
Bestrijk het toastbrood met +/- 2 à 3 mm van de graantjesmayonaise en beleg met de gerookte zeepaling.


Afwerking

 Werk het aperitiefhapje af met een 3-tal shishoblaadjes


Realisatie

Aangepast naar Smaak 53, jaargang 12, juni-juli-augustus 2010 (pag 31)