Ferdinand Tierenteyn is een familiaal en onafhankelijk bedrijf dat sedert 1818 op een ambachtelijke wijze verfijnde en pittige mosterdsoorten produceert.  De mosterds, die nog steeds volgens de aloude recepten van Ferdinand Tierenteyn vervaardigd worden, worden afgezet naar particulier, groothandel, horeca en voedingsbedrijven, dit hoofdzakelijk in Vlaanderen, maar sinds jaren ook in Wallonië en het buitenland. 

“Mostaardfabriek Oud Huis Ferdinand Tierenteyn” is sinds jaar en dag producent van een mooi gamma van verfijnde en pittige mosterdsoorten.  Onze verschillende soorten mosterd worden nog steeds gemaakt volgens het recept van Ferdinand, zoon van Petrus Tierenteyn, oprichter van het huis Tierenteyn in 1818. De smaak van onze mosterds wordt bepaald door een weloverwogen en precieze menging van meerdere mosterdzaadsoorten, zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen. Om deze smaak te kunnen waarborgen, hecht het bedrijf zeer veel belang aan de kwaliteit van de mosterdzaden.

De productie gebeurt door een klein team op een artisanale manier, weliswaar met moderne mosterdmolens die een excellente productkwaliteit mogelijk maken en uiteraard aan de normen van de voedselveiligheid voldoen.  Het productiesysteem is zeer flexibel zodat gemakkelijk relatief ‘kleine’ batches van een bepaalde mosterdsoort gemaakt kunnen worden.

Onze productie wordt rechtstreeks gestuurd door de binnenkomende bestellingen. Onze stocks zijn dan ook beperkt: ze dekken een korte leveringsperiode en dienen daarnaast om kleine bijkomende bestellingen of noodgevallen op te vangen.  Onze “productie-op-bestelling” in combinatie met een “service-stock” garandeert steeds een uiterst vers product met de nodige service-flexibiliteit.

Vanuit onze productielocatie vertrekken dagelijks leveringen naar onze klanten.  Logischerwijs zijn wij zeer sterk vertegenwoordigd in het Gentse, onze thuisbasis, en in Oost-Vlaanderen.  Maar sinds jaar en dag vinden onze producten ook hun weg buiten onze provincie, van de kust tot Limburg, van Vlaanderen tot Wallonië en stilaan ook meer en meer in Nederland.  Onze klantenkring is zeer gevarieerd, gaande van de top-restaurants, over de gespecialiseerde horeca-toeleveranciers tot detailhandelszaken.  Daarnaast behoren ook heel wat voedingsbedrijven die mosterd in hun producten verwerken tot onze cliënteel.  De diversiteit aan afnemers vergt een diversiteit aan verpakkingen: deze variëren van een consumentenverpakking van 200g tot een industriële ‘container’ van meer dan 1.000 kg.

Het bedrijf, dat het daglicht zag in het begin van de 19e eeuw, vaart nog steeds een onafhankelijke koers. Wij zijn niet gebonden aan een groot voedingsconcern en hebben bewust gekozen voor kleinschaligheid, een artisanale productie en top-kwaliteit.

Zoals reeds eerder aangehaald maakt het bedrijf Ferdinand Tierenteyn nog steeds de mosterd zoals Ferdinand Tierenteyn hem indertijd maakte, dit wil zeggen met dezelfde receptuur, dezelfde aandacht voor kwaliteit van grondstoffen en producten en dezelfde nauwgezetheid, maar ook met dezelfde aandacht voor consument en klant.

2010 © Ferdinand Tierenteyn - Gent