Aperitiefhapje met gerookte zeepaling en mayonaise van graantjesmosterd

Ingrediënten:

- 4 sneetjes toastbrood of 4 sneetjes tramezinibrood (Italiaans korstloos brood)
- 4 eetlepels citroenolie (eventueel zelf te bereiden met 3 eetlepels druivenpitolie, 1 eetlepel rijstazijn, sap van een halve citroen, 1 eetlepel acaciahoning, peper en zout)
- 4 stukjes gerookte zeepaling
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 koffielepel Ferdinand Tierenteyn Mosterd à l'ancienne (graantjesmosterd)
- enkele shisoblaadjes

Bereiding:

- Snijd rechthoekjes van 2 bij 5 cm uit het toastbrood
- Bak deze kort krokant aan in de citroenolie in een anti-kleefpan
- Snijd rechthoekjes van 2 cm bij 5 cm en +/- 4 mm dik van de gerookte zeepaling
- Meng de mayonaise en de graantjesmosterd tot een gladde saus
- Bestrijk het toastbrood met +/- 2 à 3 mm van de graantjesmayonaise en beleg met de gerookte zeepaling

Afwerking:

- Werk het aperitiefhapje af met een 3-tal shishoblaadjes

Realisatie:

Aangepast naar Smaak 53, jaargang 12, juni-juli-augustus 2010 (pag 31)

2010 © Ferdinand Tierenteyn - Gent