Kabeljauwfilet ‘Royal’ met graantjesmosterd

Ingrediënten:

2 dl room
graantjesmosterd Ferdinand Tierenteyn
200 g kabeljauwfilet “Royal”
20 peultjes
1 dikke wortel
een handjevol bloemkoolbloempjes
aardappelen

Bereiding:

Klop de room halfhard op en vermeng er 1 eetlepel graantjesmosterd onder.
Leg de vis op een ingevette ovenplaat en bestrijk hem met de dikke room.
Verwarm de oven op 200°.
Snij de wortel in fijne julienne (reepjes) en verdeel de bloemkool in kleinere bloempjes.
Kook de groenten samen kort in gezouten water.
Kook de aardappelen gaar.
Laat de vis 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven (220°) bakken.
Schik de groenten op de borden, verdeel de vis en giet er het braadsap over.
Serveer hierbij de gekookte aardappeltjes.

Realisatie:

Piet Rogiers “Grade”

2010 © Ferdinand Tierenteyn - Gent